fbpx

Mijn ouders konden zichzelf niet goed ‘dragen’. Ik groeide op met continue ruzie, emotionele reacties, kritiek, heftige aanvallen, drama, depressie, ergernis, agressie en verslavingen. Als kind heeft het mijn eigenwaarde helemaal onderuit gehaald. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde. 

Natuurlijk heb ik mijzelf beschermd. 

Dat doen we immers als kind. 

Ik ging heel goed presteren en uitmuntend voor de ander zorgen.

Dit soort overlevingspatronen hebben enorm veel effect gehad op mijn volwassen leven. omdat ik continue aan stond, negatieve overtuigingen had over mijzelf en om wat ‘liefde en erkenning’ voor de ander ging zorgen, was ik continue uitgeteld, 3 x burn-out en had veel last van najaars-depressie.

 Ervaar jij ook zo’n stress uit onverklaarbare redenen? 

Dan is de kans groot dat je een Kopp-volwassene bent (een Kind van Ouders met Psychische Problemen). Dat betekent dat Ouders zichzelf niet konden dragen. Ze hadden patronen die niet effectief zijn in de begeleiding van jou als kind. 

Als ouder(s) niet beschikbaar zijn voor de opvoeding, wordt je niet gesteund in het leren kennen van jezelf, jouw behoeftes en jouw manier van uiten. Je hebt het als kind gewoonweg niet gehad en geleerd. 

Het resultaat? Je kunt je verloren voelen, vol onzekerheden en twijfels. Daar kun jij niks aan doen, jij was een onschuldig kind. Ouders kunnen er vaak ook niets aan doen.

Maar daardoor heb je veel dingen niet geleerd. Je weet niet wat je wilt, wat je behoeftes zijn en hoe je jezelf kan ontspannen. De zorg voor anderen staat vaak aan.

Veilig contact, hechting en communicatie heb je het gewoonweg niet geleerd.

Speciaal voor Kopp-volwassenen heb er nu een informatief webinar ontwikkeld  ‘haal je ouders van je schouders’ breng jezelf thuis’.  

Waarbij je meegenomen wordt in wat Kopp inhoudt, de effecten van Kopp op je volwassen leven en een 1e stap om meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf te ervaren.

Ik geef een webinar om jou aan informatie te helpen en ook om een 1e stap te zetten naar ontspanning en rust. Van harte welkom. 

Het webinar is 1,5 uur en is open voor iedereen die voelt, herkent of weet dat hij/zij iets met Kopp-patronen te maken heeft. Of meer informatie hierover wenst. Meer dan welkom: stuur mij een berichtje.
Of meldt je aan via deze link

Het kan heel goed zijn dat jij erbij was. Laat je dan jouw reactie hieronder achter hoe je het hebt ervaren…? super! .. Dat is inspirerend en fijn te lezen voor anderen.