fbpx

Jarenlang vocht ik tegen vermoeidheid. In mijn jonge jaren ben ik daadwerkelijk drie keer fors in een burn-out geraakt. Omdat mijn patronen me nog altijd in hun greep hielden, was ik er ook steeds gevoelig voor. En nu? Ik ben trots: ik heb de patronen gelukkig overwonnen. Ik ga nu al jaren energierijk door het leven. Ik ben #dankbaar.

Ik leerde zelf dat de vermoeidheid te maken had met mijn opvoeding en de beschermende patronen die ik als kind aanleerde om te “overleven”. Deze overlevingspatronen uitten zich bijvoorbeeld als: continue ‘aan staan’; pleasen; mijzelf wegcijferen; in controle zijn; “ben ik goed genoeg?’. Keer op keer stelde ik mezelf op de laatste plaats. Ik werkte me suf om het de ander naar de zin te maken en daar liep ik op leeg. Deze manier van (over)leven was niet vol te houden.

Na drie keer burn-out ging de knop om. Ik leerde erkennen dat het in mijn jeugd noodzakelijk was deze overlevingsmechanieken toe te passen in de situatie rondom mijn ouders. Niet omdat zij fout waren, maar omdat ze me niet konden geven wat ik nodig had. Het brein (dus ook mijn brein) bleef deze overlevingspatronen herhalen omdat het niet anders kon. Het was nuttig en noodzakelijk om zo te overleven.

Ik zag: nu ben ik volwassen en zijn deze overlevingsmechanieken niet meer nodig. Makkelijk gezegd en na veel training, inzichten en tools heb ik geleerd om anders met situaties om te gaan. Dat is heel bevrijdend en hoe heerlijk voelt dat!
De aangeleerde tools maken het mogelijk oude patronen om te buigen naar nieuwe gewoontes. Ik kan nu grenzen stellen, weten wat goed voor me is, beter voor mezelf te zorgen.

Ondanks de pittige gebeurtenissen ben ik nu helemaal gezond. Ik ben dankbaar dat ik mezelf kan ontspannen en een fijn leven leidt. Ik ben gelukkig en autonoom met alles, mijn huis, werk, relaties en talenten. Maar vooral voel ik me dankbaar, erg levendig, ontspannen en energiek.

Het is zo’n heerlijk gevoel van vrijheid dat de oude gewoontes het niet meer overnemen. Met het gevolg dat ik de laatste dertig jaar geen burn-out meer heb gehad. Met volop nieuwe energie kan ik het leven aan.

Deze gevoelens gun ik ook aan anderen. Met alle kennis, levenservaring en psychische expertise heb ik een methode ontwikkeld: “versterken van persoonlijke kracht”.

Ik wil mijn kennis en kunde graag doorgeven aan de wereld. In mijn embodied methode zijn er vele tools en technieken om oude stresspatronen te doorbreken. Het blijkt dat bij de vele mensen die ik mag begeleiden de oude mechanieken zich steeds herhalen. Ik laat hen zien dat het mogelijk is om andere keuzes te maken en uit een burnout te komen of er bij energieverlies er op tijd bij te zij om zichzelf te herpakken.

Eén van die keuzes is ‘leven in het NU’. Het is écht mogelijk. Gezond worden, re-integratie door nieuwe keuzes, gedrag en patronen om je zo door stress en druk te laten regeren. Het kan écht!

Wil je dat ook ervaren?

Doe dan nu het programma ‘Haal je ouder(s) van je schouders. Breng jezelf thuis’.

Daar zit al mijn levenservaring, kennis en kunde in om jou te helpen op weg naar een energiek fijn leven met ontspanning en rust. Jezelf op nummer 1 in alle wensen, grenzen, behoeftes en mooie sociale contacten en relaties.

Wil je eerst even GRATIS proeven of dit programma bij jou past?
Start dan eerst met de introductie module “Start van de reis naar jezelf”