fbpx

In de kindertijd beschermde ik mijzelf en mijn levenslust door patronen waardoor ik niet blootgesteld werd aan de onveiligheid, afwezigheid, kritiek, agressie, ruzies van mijn ouders. Als kind kan je niet anders….. Het is geweldig dat ons brein ingesteld is op overleving!

Mijn bescherming trok zich op uit angst gekwetst te worden. En dat is heel ‘slim’ om te doen. Ik kon mijzelf niet zijn. Ik opende mijzelf niet. Anders zou opnieuw de afwijzing volgen.

Er kwam vanuit dat pantser van overleving, o.a. prestatiedrang en aanpassing, wel een kind tevoorschijn dat alles leek te kunnen – hoge cijfers haalde. Ook door heel hard te werken: door uuuuuuren huiswerk en prestatie. Tegelijkertijd was ik stil, teruggetrokken – en deed alles naar verwachting.

Voor de buitenwereld leek alles te gaan zoals het hoorde. Ik was een braaf volgend meisje.

Tot dat bleek dat ik dat niet was.
Het bleek een “farce” van wie ik was, ofwel een bescherming van mijn ware ik.

Dát is mijn heilige en veilige plek geweest.

Alleen … als volwassene had ik last van deze overlevingspatronen en dat heb ik nog steeds wel eens.

Er volgden 3 burnouts…
En gelukkig oók heel veel persoonlijke ontwikkeling….

Hierdoor heb ik ook een helingsmethode ontwikkeld.
Vooral voor mensen die al jaren zichzelf aan het vinden zijn, willen leven (in plaats van overleven), en de jarenlange therapie willen integreren in 1 methodiek.

Ik ben blij dat ik dit pad aan het lopen ben.
Kom gerust in de webinars die ik geef. Hierdoor delen we samen en krijg je erkenning in de zin dat je echt niet (meer) alleen bent. Je hoeft het ook niet meer alleen te doen.

Mijn uitnodiging voor nu aan jou is: Heb jij ook zo’n mooie kinderfoto waarin je ook de kracht van jouw kwaliteiten nog ziet? Het is echt mooi om er opnieuw een liefdevolle zachte blik op te werpen.

Oefening kinderfoto

  • Pak een mooie foto van jezelf in de kindertijd.
  • Zie haar/hem met haar overlevingsmechaniek.
  • Geef haar/hem erkenning: het is zooo goed dat zij/hij zichzelf beschermd heeft…. (daartoe ben je er immers nog)
  • Kijk dan eens verder – onder die patronen en pantsers – zie de energie van leven, kwetsbaarheid, doorzettingsvermogen, liefde, creativiteit of kracht…. welke kwaliteiten of talenten zie jij in haar of hem? …
  • Dan richt je de aandacht op deze energie….. Waardeer dit ten volle. Geef jouw innerlijk kind jouw liefde….. Nu is het mogelijk om alsnog jouw liefde aan haar of hem kenbaar te maken. Het is werkelijk een wonder dat je leeft. En jij bent uniek!…
  • Heerlijk om dit jezelf te geven en vervolgens deze energie van nature in de wereld te brengen.

Ik ben geraakt als ik naar de kinderfoto kijk van mijzelf. Doe je mee? Pak dan nu een kinderfoto van jezelf en ga met hem of haar ‘zitten’. Het is meer dan waardevol om jezelf dit te geven. Deel hieronder wat het jou bracht. Ik ben benieuwd.